torstai 19. marraskuuta 2015

JooaBoy 1-vuotias


Meillä asuu nyt 1-vuotias pieni miehen alku. 16.11.2014 kello 04:44 meille syntyi pienen pieni poika. Nyt siitä on kulunut jo yli vuosi. Ajatella, siitä pienestä nyytistä on kasvanut vuodessa pieni taapero. Miten paljon yhteen vuoteen mahtuukaan, vuosi on mennyt todella nopeasti, ehkä vähän liiankin. Olen niin ylpeä meidän pienestä pojasta, hän on kehittynyt ihan huimasti ja hänestä on tullut ihan oma itsensä, temperamenttinen, hassuttelija, heikko hermoinen, rasavilli, tunteellinen, herkkä poika <3


Vietimme syntymäpäivät sunnuntaina, oikea päivähän oli tämän viikon maanantai. Kutsuimme juhliin perheeni, pari kaveriani ja Kriden sukulaisia. Muutama ei päässyt tulemaan, mutta juhlijoita oli silti paljon, kiitos vielä kaikille jotka pääsitte ! Ihana nähdä miten paljon välittäviä ihmisiä meidän perheellä on ympärillään. Leivottiin ja siivottiin melkein koko lauantai päivä, jotta kaikki oli sunnuntaiksi valmiina. Tein aivan super hyvän persikkajugurttikakun ja pätkisjuustokakun. Anoppi teki suolaisen kinkkupiirakan. Kriden kanssa väkerrettiin yömyöhään coctail tikkuja, jotka menevät aina alta aikayksikön. Ennen vieraiden tuloa paistettiin coctail piirakoita ja tehtiin munavoi. Laitoin pöydälle vielä keksejä pieniksi herkkupaloiksi. Tarjottavat menivät kuin kuumille kiville ja vaikka itse sanonkin, kakut onnistuivat ensikertalaiseksi todella hyvin ! Jooakin sai ensikertaa maistaa kakkua, eipä hän siitä kummemmin välittänyt kun piti sännätä ympäri kämppää uusien lelujen kanssa.



Lahjoiksi Jooa sai muunmuassa poliisiauton, perässä vedettävän krokon, dubloja ja pikkuautoja, pari vaatettakin hän sai vaatekaapin täytteeksi. 

1-vuotis mittoja meillä ei ole. Tänään piti olla neuvola, mutta neuvolatäti laittoi aamulla viestiä että peruuttaa ajan ja minun täytyy soittaa ajanvarauspalveluun ja varata uusi aika. Seuraava 1v aika olisi mennyt tammikuun puolelle välille, joten en varannut uutta aikaa vaan yritän, että rokotteet ja mitat otettaisiin minun neuvolakäynnin yhteydessä. 


Minkälainen meidän 1-vuotias oikein on:

Kävelemään Jooa oppi kunnolla 10,5kk ikäisenä, siitä asti vauhti on vain hurjistunut ja nyt otetaan jo juoksu askelia. Jooa on kova poika kiipeilemään ja me saadaan olla sydän kurkussa jatkuvasti tuon pojan kanssa. Meillä osataan taputtaa, hurrata, laittaa ovia kiinni, availla ja sulkea laatikoita, juosta ilman vaippaa karkuun, soittaa puhelimella, harjata hiuksia, kiusata siskoa, kiipeillä kaikkialle, avata ja sulkea telkkarin, vilkuttaa, pyöriä ympyrää, tanssia, halata, sotkea, heitellä ja potkia palloa. Jooa osaa näyttää missä jokin tavara tai ruumiinosa on. Hän rakastaa musiikkia ja halailla äidin sylissä. Kenkien viskominen ja järjesteleminen on ihan huippua ! Siskolta käydään pöllimässä tavaroita ja juostaan kovaa vauhtia karkuun. Jooa on kunnon kiusankappale ! Siskon dublo rakennelmat mennään rikkomaan, tornit kaadetaan, junaradat rikotaan. Isosisko ei pääse helpolla tämän pikkuveijarin kanssa. Eikö se niin vähän ole, että pikkuveljien tehtävä on kiusata isompiaan. Noh, ihan yhtälailla tuo isompikin kiusaa pienempää, mutta ehkä kuitenkin Jooa on se isompi kiusanhenki kaikkine kolttosineen.

Jooa on niin mammanpoika kun olla ja voi. Äiti ei saa mennä vessaan ilman, että molemmat lapset huutavat oven takana. Äiti ei saa kävellä toiseen huoneeseen ilman, että lapset juoksevat perässä luullen että karkaan jonnekkin. Tämä pieni mammanpoika roikkuisi jatkuvasti äidin sylissä. Kun jotain pahaa tapahtuu, vain äidin syli kelpaa. Oli harmitus pieni tai iso, äidin syliin on päästävä. Ei auta, että seisoisin vieressä ja hän saisi olla jonkun muun sylissä. Onhan se ihana tunne, kun pieni on niin äidin perään, mutta ehkä liika on liikaa. Äidin vauva. 


Jooa nukkuu yönsä hyvin, normaalisti mennään nukkumaan 20:30/21:00 ja heräillään 09:00 aikaan. välillä on päiviä kun herätään aikaisemmin ja päiviä kun uni maistuu paremmin. Päiväunia Jooa nukkuu 1-2 kertaa päivässä. Riippuu ihan päivästä. 

Ruuaksi Jooa on syönyt jo pidemmän aikaa samaa mitä me muutkin. Eli helpolla päästään kun tehdään yhtä ruokaa ja kaikki pystytään syömään sitä samaa. Ruuan kanssa juodaan normaalia maitoa. Jooa saa vielä päivällä ja illalla tuttipullosta maitoa, se on näyttänyt olevan pojalle niin tärkeää, joten en ole vielä ottanut kokonaan pois. Päivätutista luovuttiin, mutta jatkuvan kitinän seurauksena annoin sen hänelle takaisin. Jäbä onkin kunnon tuttisuu ja olisi jatkuvasti se suussa. Mieluummin kuitenkin annan hänen kulkea tuttinsa kanssa ja säästän samalla omia hermojani. 




Suski

2 kommenttia:

  1. Ton persikkakakun ohje kelpais...nam! :) Milloin teillä Jooa lopetti korvikkeen?

    VastaaPoista
  2. Ei ole teistä kuulunut mitään! Miten arki sujuu kolmen pienen kanssa? - A

    VastaaPoista